Leren paardrijden doe je op een FNRS-ruitersportcentrum. Je bent dan verzekerd van goede opleidingen en deskundige instructeurs. Samen met de KNHS heeft de FNRS een uitgebreid pakket opleidingen in dressuur, springen, mennen, voltige, carroussel en western. In de zomermaanden leer je bij ons ook buitenrijden en de theorie vertelt over de verzorging en over paardenwelzijn.

Wanneer je proeven gaat rijden, kan je beginnen met de F-proeven. Er zijn verschillende niveaus als het om dressuur rijden gaat. De F-proeven zijn opgebouwd van F1 t/m F15, waarin de moeilijkheidsgraad steeds hoger wordt. Je vaardigheden kun je laten toetsen door het rijden van deze proeven, waarbij je door een deskundige jury wordt beoordeeld. Je kunt hierbij ook diploma’s behalen. Bij de F-proeven wordt de ruiter beoordeeld, niet de combinatie van ruiter en paard. Als manege ruiter heb je immers niet de kans om je als combinatie te ontwikkelen met een bepaald paard.

I

Let op: Het aantal promotiepunten dat hieronder wordt aangegeven is minimaal vereist. De manegehouder is vrij om zijn ruiters meerdere PP’s te laten behalen voor een proef, voordat deze mogen doorstromen naar een volgende proef. Indien de manegehouder besluit om over te gaan tot meerdere PP-punten per proef dan geldt dit voor alle ruiters en moet dit goed gecommuniceerd worden met de ruiters.

Promotiepunten:

Wanneer je 210 of meer punten haalt voor je proef ontvang je een promotiepunt.

Bij de F1 en F2 zijn  2 promotiepunten nodig om door te stromen

Bij de F3 en verder zijn er  3 promotiepunten nodig

Als je  voor de afgelegde proef een PP hebt behaald, moet deze afgestempeld worden in het ruiterpaspoort door het wedstrijdsecretariaat  of door het jurylid.

Ruiteropleiding aangepaste proeven ( A proeven )1964938_480575082070720_1817071723_n

Met een beperking of nog niet er aan toe om helemaal zonder begeleiding de proeven te rijden. Wij verzorgen ook de A proeven.