Voor iedereen vanaf 6 jaar is het mogelijk om rijlessen te volgen. De groepslessen zijn ingedeeld naar het niveau van de ruiter. Om de basis te leren starten we met privélessen, deze zijn altijd op afspraak.

Als erkende FPG manege verzorgen wij rijlessen voor de minder-valide ruiter, deze ruiters zijn lid van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Schouwen-Duiveland (contributie 15,-  per jaar ). Voor de lessen geldt het tarief van de Manege

Maar we zijn er ook voor ruiters die meer aandacht en begeleiding nodig hebben of graag willen paardrijden maar het best spannend vinden.

Wil je een les afspreken of afzeggen dan kan dat via lessen@manegebalans.nl

Iedereen die voor het eerst bij ons komt paardrijden begint met proef(prive)les(sen) om de eerste beginselen aan te leren zodat je in een groep meteen een beetje mee kunt komen. Ook al heb je ervaring, toch begin je dan ook met zo’n les, we kunnen dan in die proefles kijken hoe ervaren jij bent en een passende les voor je uitzoeken.

Voor een proef(privé)les kun je een veiligheidshelm lenen, verder zijn rijlaarzen of evt regenlaarzen verplicht in verband met de veiligheid. Mini-chaps met rijschoenen mag natuurlijk ook.

Als het dan eindelijk echt gaat gebeuren is het verstandig dat je zorgt dat je op tijd aanwezig bent, je kunt je dan van te voren melden in de kantine waar je te horen krijgt op welk paard of pony je mag rijden en van welke instructeur je les krijgt. Tijdens zo’n proefles legt de instructeur heel veel uit en wees niet ongerust de instructeur laat je niet meteen helemaal los, er loopt een begeleider naast je. Wat je allemaal doet tijdens zo’n proefles ligt een beetje aan hoe snel je dingen begrijpt en uit kunt voeren en of je alles ook meteen durft te doen. Na afloop van de proefles, welke een half uur duurt, wordt er een nieuwe afspraak voor een 2e proefles gemaakt of we zoeken een geschikte vaste groepsles voor je.

LESTARIEVEN
Vanaf 1 januari 2024 zijn ook wij genoodzaakt een verhoging in te voeren.
De lesgelden zullen als volgt zijn:

Jeugd 
Maandkaart € 61,00
half kwartaal € 96,00
kwartaalkaart € 166,00

volwassenen
maandkaart € 66,00
half kwartaal € 111,00
kwartaal € 176,00

Voltige €115,00 per kwartaal

Privélessen     30 minuten

Privéles 30,00

3 Privélessen 80,00

6 Privélessen 150,00

Wij hebben een paar spelregels 

  • De leskaart is een kwartaal geldig
  • Bij instroom binnen het kwartaal betaal je naar evenredigheid
  • Kaarten zijn persoonlijk en niet overdraagbaar
  • Je ontvangt van ons een factuur voor aanvang van de termijn. Deze kan je via de bank of via onze kassa betalen
  • Heb je een les abonnement dan ben je verzekerd van een vaste plek in je afgesproken les
  • Zeg je uiterlijk 24 uur van tevoren af dan heb je 3 maanden de tijd om de les in te halen
  • Niet op tijd afgezegd dan wordt de les afgeschreven zonder inhaal mogelijkheid
  • Tijdens de meeste vakantieperiodes zijn de lessen op inschrijving. Zo heeft iedereen de mogelijkheid ook in de vakanties te kunnen lessen
  • Wil je stoppen met paardrijden dan dien je voor het einde van het kwartaal  af te zeggen
  • Lidmaatschap van de FNRS/KNHS is verplicht en kost 27,50 euro per jaar.  Je ontvangt dan (t/m 12 jaar) Bixie & Friends en vanaf 13 jaar Paard & Sport ( digitaal). Stop je met paardrijden op een FNRS manege dan dien je zelf eht lidmaatschap op te zeggen.