Lessen

Voor iedereen vanaf 6 jaar is het mogelijk om rijlessen te volgen. Het is ook mogelijk om de lessen te volgen met een eigen paard of pony. De groepslessen zijn ingedeeld naar het niveau van de ruiter.

Ook kan je een privé-les (dressuur) nemen, deze lessen worden op afspraak gegeven.

De allerkleinsten onder ons kunnen onder begeleiding van een volwassene een ritje maken op een wandelpony’s. Op woensdagmiddag hebben wij veulenles. Daar kunnen max 6 kinderen aan meedoen. Leeftijd van4 tot 6 jaar.

Als erkende FPG manege verzorgen wij rijlessen voor de minder-valide ruiter maar ook voor ruiters die meer aandacht en begeleiding nodig hebben.

4f2b6dcae5be8293233c74eac7db5b32_f2925

Iedereen die voor het eerst bij ons komt paardrijden begint met een proef(privé)les om de eerste beginselen aan te leren zodat je in een groep meteen een beetje mee kunt komen. Ook al heb je ervaring, toch begin je dan ook met zo’n les, we kunnen dan in die proefles kijken hoe ervaren jij bent en een passende les voor je uitzoeken.

Voor een proef(privé)les kun je een veiligheidshelm lenen, verder zijn rijlaarzen of evt regenlaarzen verplicht in verband met de veiligheid. Mini-chaps met rijschoenen mag natuurlijk ook.

Als het dan eindelijk echt gaat gebeuren is het verstandig dat je zorgt dat je op tijd aanwezig bent, je kunt je dan van te voren melden in de kantine waar je te horen krijgt op welk paard of pony je mag rijden en van welke instructeur je les krijgt. Tijdens zo’n proefles legt de instructeur heel veel uit en wees niet ongerust de instructeur laat je niet meteen helemaal los. Je proefles begint “aan de longeerlijn” dat wil zeggen dat het paard aan een lange lijn vastgehouden zal worden. Wat je allemaal doet tijdens zo’n proefles ligt een beetje aan hoe snel je dingen begrijpt en uit kunt voeren en of je alles ook meteen durft te doen. Na afloop van de proefles, welke een half uur duurt, wordt er een nieuwe afspraak voor een 2e proefles gemaakt of we zoeken een geschikte vaste groepsles voor je op.

Abonnement

Manege Balans werkt met les abonnementen. Een abonnement is telkens drie maanden geldig. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om “losse” lessen te nemen. Alle abonnementen zijn persoonsgebonden.

Onderstaand treft u de tarieven aan zoals deze gelden vanaf 1 jan. 2019 ( i.v.m. de BTW wijziging)

Kinderen t/m 14 jaar

Losse les € 18,00
6-ritten € 77,25
11-ritten € 129,50

Volwassenen vanaf 15 jaar

losse les € 19,00
6 ritten € 82,50
11-ritten € 141,00

Privélessen

Losse les € 25,75
3-ritten € 66,50
6-ritten € 123,50

Veulenlesjes

Losse les € 7,20

Veulenkaart  10 lessen € 61,50

Wij hebben een paar spelregels 

  • De leskaart is 3 maanden geldig. Bij uitgifte noteren wij de einddatum
  • Kaarten zijn persoonlijk en niet overdraagbaar
  • Heb je een les abonnement dan ben je verzekerd van een vaste plek in je afgesproken les
  • Zeg je uiterlijk 24 uur van tevoren af dan kan je binnen de geldigheid van je leskaart de les inhalen.
  • Niet op tijd afgezegd dan wordt de les afgeschreven
  • Wil je stoppen met paardrijden dan dien je voor de 10e ( 11 rittenkaart) of voor de 5e ( 6 rittenkaart)  les op je kaart op te zeggen.
  • Lidmaatschap van de FNRS/KNHS dien je zelf op te zeggen